Monday, July 11, 2011

#1 - Jaffa cake

(left: straight out of the oven, right: with frosting)

Jaffa cake, pg.54

Yaaaay!!! First recipe, all done! Yippee!!! Last night I picked two recipes which I wanted to make first. We went to the supermarket and got all the ingredients ready. Then today I was going to cook just one of the recipes or maybe even both!
Jeeee!!! Ensimmäinen ohje on nyt kokeiltu!!! Jippii!!! Valitsin eilen kaksi reseptiä joihin kävin ostamassa kaikki tarvikkeet ja ajattelin että tänää teen sitten joko vain yhden tai sitten kummankin niistä.

So, this cake is ready. It was a little bit scary... I had to grate some orange rind and also juice the oranges. eeeek! Fortunately a while ago I had bought one of those microplane graters. It had been waiting in the cupboard and now I finally got to use it. I also managed to find one of those orange squeezy thingies. No idea what it is called. Squeezing juice from oranges is not fun... But the whole kitched smelled soooo good! I also added some dark choc buttons into the dough.. yuuuummmyyyy!
No, kakku on nyt sitten valmis. Oli se vähän kyllä pelottavaa... kun piti raastaa appelsiininkuorta ja vielä puristaa niistä mehukin. Onneksi ostin jokin aika sitten sellaisen microplane raastimen niin sekin pääsi nyt ensimmäistä kertaa käyttöön. Ja onneksi laatikosta löytyi se puristusmehustinjuttukin. Mutta sanonpa vain että se mehun puristaminen appelsiineista ei todellakaan ole minun suosikkipuuhaa! Mutta keittössä tuoksui ihanalle! Taikinaan tuli vielä tummaa suklaatakin... naaaam!

I was pretty nervous about making the frosting.. eeeek! It wasn't exactly complicated, but I just kept thinking of me being a teenager and trying to mix icing sugar and water. It never seemed to turn out right, always too thick or too thin. But this frosting... FANTASTIC!!! Yippee!!! I had to mix some Flora, icing sugar and orange juice. I sprinkled some dark choc buttons on top.
Kuorrutuksen tekeminen pelotti kamalasti.. huiiih! Ei se kyllä ollut mikään kamalan monimutkainen, mutta tuli vain mieleen ne kokeilut kun joskus yritin sekoitella tomusokeria ja vettä ja siitä aina vaan tuli liian paksua tai liian ohutta. Mutta tuo kuorrutus... Ah, onnistui todella upeasti!!! JIPPII!!! Siihen tuli Floraa, tomusokeria ja appelsiinimehua. Ripottelin sitten vielä päälle suklaanappeja.

Should I already taste it... or wait for Paul to come home from work.. eeeek! :)
Jokohan sitä maistaisi... vai maltanko odottaa että Pauli tulee töistä.. iiiiik! :)

Edit: Jaffa cake was unbelievably good! We both LOVED it and I am ashamed to say that we demolished the whole cake. oops :)
Jaffa kakku oli ihan mielettömän ihanaa! Me tykättiin siitä ihan liian paljon ja hävettää myöntää, mutta me tuhottiin koko kakku. ohops :) 

5 comments:

 1. näyttää kyllä HYVÄLTÄ!!!! odottele Paulia, ja keitä vielä teetkin valmiiksi ja kata pöytä teille, niin Pauli on ihan ihmeissään... :)

  ReplyDelete
 2. näyttää hyvältä! miltäs maistui?!!

  ReplyDelete
 3. Jee, Laura, ajattele, mikä onnistumisen ilo tuon kuorrutuksen kanssa! :-) Monet asiat tuntuu ajatuksena kauhean vaikeilta, mutta pitää vain uskaltaa kokeilla! :-)Ihana kakku! Jos ette olisi syöneet kaikkea, olisin tullut jämille, hihii.

  ReplyDelete
 4. Se oli tosiaan IHANAA!!! Kuorrutus oli maailman parasta. nam nam nam nam! Ensin kun aloin raastamaan appelsiininkuorta, niin pysyin vähän turhan pitkään yhdessä kohti ja tuli ne valkoiset osat mukaan. hups. no, ei ne maistuneet siinä kakussa kuitenkaan :).

  ReplyDelete
 5. Olin siellä - se näyti ja maistui ihanalta :) Kakun oli syönyt kähdessä tunnissa ja mahani tuli onnelliseksi. Haluan lisää... ;)

  ReplyDelete