Saturday, August 6, 2011

#10 - Bananas Maria

Bananas Maria, pg.43

Sigh. sigh. sigh. Paul cooked tonight, so I thought I would make the dessert. I had spent a bit of money as I dared to buy two bananas. LOL. They are soooo expensive! eeeek! $5 for 2 bananas. sigh. Well, in this book there are a few different recipes requiring bananas. I decided to try Bananas Maria. Oh dear.. I have never caramelized anything in my life and I don't think I did too well for my first go. But at least I tried. I didn't have any Tia Maria liqueur, so I just left it out. I think that the coffee flavour would have been lovely in this though! I can't see me cooking this again, but I would like to learn to caramelize things better.
Huokaus. huokaus. huokaus. Pauli laittoin tänään ruuan, joten minä lupasin tehdä jälkkärin. Olin törsännyt ja ostanut KAKSI banaania. hihii! Banaanit on vieläkin niin sikakalliita... $5 kahdesta banaanista. huh huh! Tässä keittokirjassa on aika monta ohjetta joihin käytetään banaania.. valitsin niistä Bananas Maria jossa piti karamelisoida banaanit. Enpä ole sitäkään aikaisemmin kokeillut joten voi tunnustaa että olin täysin hukassa. No, tästä sitä pääsee alkuun. Minulla ei ollut Tia Maria likööriä joten jätin sen vain kokonaan pois. Kahvinmaku olisi kyllä ollut ihan hyvä tässä! En usko että tätä tulee laitettua uudelleen, mutta olisi kyllä kiva opetella tuo tekniikka kunnolla.

3 comments:

 1. Miten ihmeessä banaanit voivat olla siellä noin hirveän hintaisia?! En ymmärrä. :-O

  En ole muuten minäkään koskaan karamellisoinut banaaneja, joten aika hukassa olisin minäkin... :-)

  ReplyDelete
 2. Onpas kalliita banskuja! Eikös ne ole teillä vielä lähiruokaa,kuten täällä? Täällä banaanit ovat myös jokseenkin kalliita just nyt,maksavat yli euron kilo.
  Karamellisoidut banaanit ovat ihania!

  ReplyDelete
 3. Banaanit on olleet niin kalliita sen takia koska Queenslandissa oli silloin vuoden alkupuolella pitkään ne tosi pahat tulvat. Ne tuhosi lähes kaiken banaanisadon. huokaus. Siksi banaaneja on ollut niin vähän ja hinnat ihan järkyttävät! oih.

  ReplyDelete