Wednesday, November 23, 2011

#34 - Beef and vegetable pie

Beef and vegetable pie, pg.38

Well, another day, another cooked meal. :) Today I chose to make this beef and vegetable pie. I was so excited to make it but it didn't go as well as I hoped. I felt so lost with that filo pastry... I didn't really know what I was doing with it and it is so thingy and papery and so weird. Oh well, at least I made something and it does look like a pie. :) I bet it will taste good, too.

Ruoka on sitten laitettu tällekin päivälle :). Tänään valikoin kaikkien kivojen reseptien joukosta tämän jauheliha-vihannespiirakan. Olin tosi innoissani kun aloin tekemään sitä, mutta ei se kyllä sitten sujunut ihan niin hyvin kuin olisin toivonut. Tuo filo taikina (mikähän se lienee suomeksi onkaan) ei ollut kivaa ollenkaan. En tiennyt oikein että mitä sen kanssa tekisi ja se on niin paperista ja kummallista. No, tein ainakin jotakin. hih. On se ainakin piirakan näköinen. :)

2 comments:

  1. Filotaikinalevyjen päälle pitäisi levittää voisulaa, jotta se olisi helpompaa käsitellä. Samalla filoleivonnaisista tulee tietysti kauhean rasvaisia, ja siksi minä en käytäkään filotaikinaa oikeestaan juuri koskaan, vaikka muuten kyllä tykkäisin. Tykkään siitä rapeudesta. :-)


    Täältä
    voit lukea paremmat ohjeet filotaikinan käsittelystä. Ehkä tuo videonpätkäkin näkyy sinulla; minulla ei näkynyt.

    ReplyDelete
  2. Kiitos murmeli!!! Ah, minä suihkinkin sinne niiden filojen väliin aina sellaista öljysuihketta. Niitä käytetään täällä paljon ruuanlaitossa. Minä luulen että tässä oli vika enimmäkseen nimenomaan tyhmässä käyttäjässä.. hih! Juu.. joku ei tainnut antaa sen taikinan sulaa ollenkaan ennen käyttöä. Vetaisin vain rullan auki joten ei ihmekaan että se repeili tuhansiksi palasiksi. kröhöm. No, kirjassa on vielä useampikin ohje mihin pitää käyttää filoa ja ostin tänään uuden pakkauksen sitä. Katsotaan miten käy! :)

    ReplyDelete