Saturday, November 26, 2011

#40 - Sweet dip & #41 - Light crepes

Creamy sweet dip, pg.44 & Light crepes, pg.46

It has been raining all day! I don't know where the whole day has disappeared again. eeek! I feel like I haven't gotten anything done. sigh. Well, I thought that since I am just sitting at the computer doing nothing, I might just well cook. I had wanted to make the light crepes for a while, so thought I would get into that now. Wow, how easy were those! I was so surprised! I don't have a crepe maker so I just fried them in a frying pan.

The book has a recipe for a creamy sweet dip to have with a fruit platter. I can't really eat fruits at the moment, so I made the dip and used it as a filling together with some diced peaches from a tub. very nice!

Vau! Tänään on satanut vettä koko päivän! En tiedä kyllä minne tämä koko päivä on kadonnut taas.. en ole saanut tehtyä yhtään mitään. Huokaus.  No, istuskelin vain koneella tekemättä mitään, joten päätin että samahan sitä on vaikka sitten leipoa jotakin. Olen halunnut tehdä lättyjä tämän kirjan ohjeella jo pitkään, joten ajattelin että nyt olisi hyvä aika. Ohhoh, miten helppoja ne olikaan tehdä. Ohje oli superhelppo (kananmunan valkuaisia, jauhoja ja maitoa) ja ne oli helppo paistaa.

Tässä kirjassa oli ohje kermaiselle makealle dipille mitä nautittaisiin hedelmien kanssa. Minä kun en oikein voi syödä hedelmiä tällä hetkellä, niin päätin tehdä sen dipin ja käyttää sitä lättyjen täytteenä. Laitoin täytteeseen myös tölkkipersikoita kun ne on kivan pehmeitä. Hyvää oli!

2 comments:

  1. Hauska idea laittaa tuommoista dippiä lättyjen väliin. Ei ole koskaan tullut mieleenkään, että lättyjä voisi täyttää mömmöilläkin. Kiva idea!

    ReplyDelete
  2. Another wonderful dessert Laura! :) Your crepes were so thin and light, and the filling was just sweet enough without being too much for me.

    I love it that you're giving me the chance to try all of these lovely foods! :)

    ReplyDelete