Saturday, July 30, 2011

#9 - Jam muffins

Jam muffins, pg.53

Finally I got to cook a bit.. well, bake.. but anyway. I started school two weeks ago and I have been so tired all the time since. No wonder I haven't felt much like cooking! Today (saturday) I didn't have to do any school stuff, so I decided to see if I had ingredients for some recipe. I did! So, I made a batch of jam muffins. I only had apricot jam, so I used that. I don't think these are my favourite muffins ever, but it will be nice to have one with a cup of tea every now and then.
Vihdoinkin pääsin keittiöön vaihteeksi. Aloitin koulun kaksi viikkoa sitten ja olen ollut superväsynyt joka päivä. Ei ihmekään että minua ei ole juurikaan keittiössä näkynyt! Tänään (lauantai) minun ei onneksi tarvinnut tehdä mitään koulujuttuja joten nappasin keittokirjan kouraan. Ajattelin että jos löydän jonkun ohjeen mihin minulla on kaikki ainekset, teen sitten sen. No, tein sitten peltillisen hillomuffinsseja. Minulla ei ollut muuta kuin aprikoosihilloa, joten käytin sitä. Ei ne ollut mitään erityisen häävejä, mutta eiköhän ne ihan hyvälle maistu teekupposen kanssa.

Monday, July 18, 2011

#8 - Chicken asparagus mornay

Chicken asparagus mornay, pg.33

I cooked again today. I took a bit of a break from school stuff and spent some time in the kitchen. This was suuuuuuper quick to make! I was so scared of making the white sauce... I had to whip whip whip like crazy when I started adding milk to margarine and flour. But it turned out fabulous. Wasn't I a bit happy? :) I didn't remember to take a picture of the food until now.. all cold and terrible. Oh well... :)
Minä kok-kok-kokkasin taas tänään. Pidin koulusta vähän taukoa ja kävin keittiössä tekaisemassa tämän. Olipa kyllä huiman nopea ruoka tehdä. Pelotti kyllä kamalasti kun piti tehdä niinkuin sellainen valkoinen kastike. Piti niin ahkerasti vispata jauho ja rasva ja sitten maito vielä siihen. Hui! Mutta sekin onnistui loistavasti! Onpa ehkä vähän tyytyväinen olo. Hihii! En muistanut ottaa kuvaa ruuasta ennenkuin nyt, joten se on jo aivan kylmää eikä oikein kastikemaisen näköistä. nooooh. :)

Sunday, July 17, 2011

#7 - Banana pikelets


Yesterday I so didn't want to cook. Well, can't feel like it everyday. :) This morning I decided to make a pile of these banana pikelets. Ah, they were so good! But bananas cost so much at the moment.. over $2 each! eeeek! I think I will wait for the price to go down before I cook more recipes with bananas. Anyway, I served these with some banana and vanilla custard (Paul made it last night).
Eilen en jaksanut kokata ollenkaan. No, eihän sitä aina voi jaksaa. :) Tänä aamuna päätin sitten tehdä meille aamiaista ja tekaisin kasan näitä banaanilättyjä. Oih, hyviä olivat! Mutta banaanit on ihan sikakalliita täällä tällä hetkellä.. yli 2 dollaria/kappale. kääääk! Pitänee odottaa että hinta menee alaspäin ennenkuin ostan niitä lisää ja teen loput banaania tarvitsevat ohjeet. Tarjoilin lätyt sitten banaanin ja vaniljakastikkeen (Pauli teki eilen) kanssa.

Friday, July 15, 2011

#6 - Curried cabbage

Curried cabbage, pg.40

It is only 1:30pm and I have already cooked dinner. Well, that's the way we are. I just cook when I feel like cooking, instead of timing it for a certain time. And Paul just heats the food, when he gets home.  Works well for us. Yay!
Today I made curried cabbage. Loved it, but it wasn't exactly a surprise. I love cabbage.. especially with minced beef and rice. Yummy!
Kello on vasta 13:30 mutta minä olen jo ehtinyt laittaa ruuankin tälle päivälle. Se sopii kyllä meille oikein hyvin. Minä vain laitan ruuan silloin kun siltä tuntuu enkä tähtää sitä valmiiksi johonkin tiettyyn aikaan (vähentää ahdistuneisuutta. Jee!). Kun Pauli tulee töistä, se sitten lämmittää oman ruokansa. Hyvä!
Tänään tein currykaalta. No, se oli kyllä aikalailla kuin hauduttamatonta kaalilaatikkoa. Ei ihmekään että tykkäsin siitä niin. Kaali on ihanaa!!!! varsinkin jauhelihan ja riisin kanssa. NAM!

Thursday, July 14, 2011

#5 - Chocolate snap cookies

left, before baking - right, ready to eat

These were suuuuuuuuuuuper yummy!!! After making the bread, I started feeling like baking something else too (baking is so much easier than cooking! Hippu, it really is! :)), so I went for these ones. I wanted to make them before we would eat all the chocolate buttons from the cupboard. *grin*. I was a bit nervous about not being able to make these, but far out, they turned out great! These taste soooooooooooooo good! I have a funny feeling these will all be gone by the end of the night. oops.
Nämä oli ihan hirmuisen ihania!!! Leivänteon jälkeen minua halutti leipoa vielä jotakin muutakin (leipominen on paljon helpompaa entä kokkaaminen! Hippu, on, on, on! :)), joten päätin tekaista nämä. Halusin tehdä nämä pikkuleivät ennenkuin me syödään kaikki suklaanapit kaapista. hihii. Näihin tuli muuten riisimurojakin. nam.
Minua vähän jännitti että saanko tehtyä nämä, mutta hyvänen aika että niistä tuli hyviä! Minusta vähän tuntuu että nämä kaikki ehkä katoaa vielä tämän illan aikana. ohops. 

67 recipes still to go. eeeek! 
67 ohjetta vielä jäljellä.. huiiiiiih!

#4 - Symple damper

Symple damper, pg.11

I didn't want to just eat plain soup, so I thought I would also make this damper. The recipe was on the same page as the soup. I have heard of damper so many times but I had actually never tasted it before. Last night I bought a can of beer for this. eeek! I could definitely taste the yeast from the beer. This bread was really nice with the soup. Looks pretty, too!
En halunnut syödä ihan vain paljasta keittoa, joten päätin tehdä tämän leivänkin. Ohje oli samalla sivulla kuin keitto-ohje joten eiköhän ne olleet tarkoitettukin yhdessä nautittavaksi :). Olin kuullut damper leivästä monta kertaa, mutta en ollut aikaisemmin sitä kuitenkaan maistanut. Eilen tätä varten piti ostaa kaljatölkkikin! Hih! Leivästä kyllä maistoi sen hiivan... hmm... Mutta leipä oli hyvää keiton kanssa. Näyttikin niin sievältä. :)

#3 - Minestrone

Minestrone, pg.11

Yaaaaay! It has been a good day for cooking and baking! :) I did three recipes from the cookbook. That's pretty good, I think!
First, I made this minestrone soup. I even dared to put in celery AND onion! Usually I wouldn't use either one for any cooking. I just so want to try different things than what I would usually do. I wasn't too crazy about this soup (I should have put some bacon or fried minced beef in it, I think), but Paul thought it was delicious! Despite all the chopping, it was quite easy to make.
Jeee!!! Tänään on ollut tosi hyvä ruuanlaitto ja kokkauspäivä! Sain tehtyä kolme reseptiä tuosta kirjasta. Aika hyvin! :)
Ensimmäiseksi tein tämän minestrone keiton. Uskalsin jopa seurata reseptiä ja laitoin mukaan selleriä ja sipuliakin, mitkä tavallisesti jättäisin pois. Mutta haluan opetella syömään uusia ruokia! En tykännyt keitosta mitenkään erityisen paljon (olisin ehkä tykännyt enemmän jos olisin laittanut sekaan pekonia tai vaikka jauhelihaa) mutta Paulin mielestä se oli tosi hyvää! Vaikka tähän sai paloitella aikalailla vihanneksia, oli sen tekeminen silti aika helppoa.

Monday, July 11, 2011

#2 - Mango chicken

Mango chicken, pg.32

Eeeeek! I have gone all crazy now! LOL. I decided to cook the other recipe as well.. mango chicken!  I was sure that I wouldn't like this.. I tasted it a bit from the pan and it was too sweet. But when I started eating it with rice, it was unbelievably delicious! We both LOVED it and can't wait to have some more of it tomorrow. I am wondering about frying some bacon to mix in it tomorrow. Oh dear, aren't I daring? :)
Iiiiik! Olen kyllä ihan hurja nyt! Innostuin sitten tekemään vielä toisenkin ruuan... mango kanaa! Olin ihan varma ettei tästä tule minulle mieluista.. maistelinkin tätä vähän pannusta ja se maistui liian makealle. Mutta sitten riisin kanssa se oli aivan IHANAA! Tykättiin kumpikin ihan hirmuisen paljon ja innolla jo odotetaan että saadaan taas syödä tätä huomenna :). Mietin että paistaisikohan vähän pekonia tämän päälle huomenna... oho, en kait minä jo heti ala näin uskaliaaksi. hihii!

Changes in recipe: left out onion, used beef stock powder instead of the chicken stock powder and my mango slices were in syrup (oops!)

#1 - Jaffa cake

(left: straight out of the oven, right: with frosting)

Jaffa cake, pg.54

Yaaaay!!! First recipe, all done! Yippee!!! Last night I picked two recipes which I wanted to make first. We went to the supermarket and got all the ingredients ready. Then today I was going to cook just one of the recipes or maybe even both!
Jeeee!!! Ensimmäinen ohje on nyt kokeiltu!!! Jippii!!! Valitsin eilen kaksi reseptiä joihin kävin ostamassa kaikki tarvikkeet ja ajattelin että tänää teen sitten joko vain yhden tai sitten kummankin niistä.

So, this cake is ready. It was a little bit scary... I had to grate some orange rind and also juice the oranges. eeeek! Fortunately a while ago I had bought one of those microplane graters. It had been waiting in the cupboard and now I finally got to use it. I also managed to find one of those orange squeezy thingies. No idea what it is called. Squeezing juice from oranges is not fun... But the whole kitched smelled soooo good! I also added some dark choc buttons into the dough.. yuuuummmyyyy!
No, kakku on nyt sitten valmis. Oli se vähän kyllä pelottavaa... kun piti raastaa appelsiininkuorta ja vielä puristaa niistä mehukin. Onneksi ostin jokin aika sitten sellaisen microplane raastimen niin sekin pääsi nyt ensimmäistä kertaa käyttöön. Ja onneksi laatikosta löytyi se puristusmehustinjuttukin. Mutta sanonpa vain että se mehun puristaminen appelsiineista ei todellakaan ole minun suosikkipuuhaa! Mutta keittössä tuoksui ihanalle! Taikinaan tuli vielä tummaa suklaatakin... naaaam!

I was pretty nervous about making the frosting.. eeeek! It wasn't exactly complicated, but I just kept thinking of me being a teenager and trying to mix icing sugar and water. It never seemed to turn out right, always too thick or too thin. But this frosting... FANTASTIC!!! Yippee!!! I had to mix some Flora, icing sugar and orange juice. I sprinkled some dark choc buttons on top.
Kuorrutuksen tekeminen pelotti kamalasti.. huiiih! Ei se kyllä ollut mikään kamalan monimutkainen, mutta tuli vain mieleen ne kokeilut kun joskus yritin sekoitella tomusokeria ja vettä ja siitä aina vaan tuli liian paksua tai liian ohutta. Mutta tuo kuorrutus... Ah, onnistui todella upeasti!!! JIPPII!!! Siihen tuli Floraa, tomusokeria ja appelsiinimehua. Ripottelin sitten vielä päälle suklaanappeja.

Should I already taste it... or wait for Paul to come home from work.. eeeek! :)
Jokohan sitä maistaisi... vai maltanko odottaa että Pauli tulee töistä.. iiiiik! :)

Edit: Jaffa cake was unbelievably good! We both LOVED it and I am ashamed to say that we demolished the whole cake. oops :)
Jaffa kakku oli ihan mielettömän ihanaa! Me tykättiin siitä ihan liian paljon ja hävettää myöntää, mutta me tuhottiin koko kakku. ohops :) 

Sunday, July 10, 2011

The 1st book: Symply too good to be true

Here it is! My first book the cook cover to cover: Annette Sym's 'Symply too good to be true'. Eeeeek! I wanted to pick a book that wouldn't scare me... I do want to get to the end of it and not give up because all the recipes are way too difficult. I have 5 books of this series and I have cooked quite a few things from these. They are really tasty, not too difficult and also healthy! Perfect! There is also a variety of recipes in these books, so that makes me happy. I wanted to be able to make desserts, too.
Tässä se nyt sitten on! Minun ensimmäinen valinta: Annette Symin 'Symply too good to be true' :). iiiiik! Halusin valita sellaisen kirjan mikä ei ole liian pelottava... Minä nimittäin haluan käydä sen kokonaan läpi enkä luovuttaa kesken kaiken kun reseptit on ihan liian vaikeita minulle. Minulla on 5 tämän sarjan kirjaa ja olenkin kokeillut niistä aika monta reseptiä. Ruuat on tosi hyvänmakuisia, ei liian vaikeita ja vielä terveellisiäkin! Täydellistä! Kirjoissa on monenlaisia reseptejä, mikä on ihana juttu, koska halusin tehdä jälkkäreitäkin.

Annette Sym cookbooks are really popular here in Australia. She personally lost a lot of weight by changing the way she cooked. What she has done in these books, is to make healthier versions of the foods that we all love!
Annette Sym keittokirjat on tosi suosittuja täällä Australiassa. Hän itse pudotti painoa aikalailla just laittamalla terveellisempää ruokaa. Nämä kirjat sisältää sellaisia ihan tavallisia ruokia, mutta terveellisimmillä ohjeilla!

Ah, I am soooo looking forward to getting started. Yaaaaaay! 72 recipes!
Ihana alkaa kokkaamaan!!! Jeee!!! iiiik!! 72 ohjetta!

What is this blog about?

I have wanted to do this for years now... pick a cookbook and cook every recipe in it! I looooove buying and reading cookbooks, but I am not so good at actual cooking... or maybe I just haven't been eager enough to give it a good try. I am fed up with having a zillion cookbooks on the shelf and never cooking from them. That is going to change!
Minä oon halunnut tehdä tämän jo vuosia.. valitsen jonkun keittokirjan ja kokkaan jokaikisen reseptin mitä siinä on! Minusta on aivan ihana ostaa ja lukea keittokirjoja mutta olen tosi laiska kokkaamaan. Minua usein harmittaa se, kun minulla on niin paljon keittokirjoja mutta en ole kokeillut kuin paria reseptiä niistä. Nyt siihen tulee muutos!

Why now? Oh yes, Julie and Julia. I *FINALLY* watched it! I wanted to go see it when it first came out but was too depressed/anxious at the time. I didn't even actually know what it was all about, other than cooking. As soon as I saw that Julie wanted to cook all the recipes from Julia's book, I was so excited as it was exactly what I have wanted to do... well, not actually Julia's book, but any cookbook! So, I guess this was that necessary kick on the backside. Yay!
Miksi nyt? Jep, Julie/Julia. Minä sain vihdoinkin katsottua sen elokuvan! Halusin nähdä sen jo silloin kun se tuli elokuvateattereihin, mutta taisin olla liian masentunut/ahdistunut silloin. En kyllä edes oikeastaan tiennyt että mistä siinä elokuvassa on edes kyse, muuta kuin että siinä kokataan. Heti kun näin että Julie halusi kokata joka reseptin Julian kirjasta, olin ihan innoissani koska sehän oli just se mitä minäkin olen halunnut tehdä.. no, en just Julian kirjaa (en ole niin hyvä kokki vielä), mutta joku muu keittokirja! Tämä oli se tarpeellinen potku takapuolelle.

I am not going to put a time limit to this though. I will just pick a book and slowly go through it. I thought at least one recipe per week. When I am finished, I will pick another one. I sure have plenty, so I don't need to go shopping for new ones for a long time. :) I have decided that to qualify as 'I have cooked the whole book', I need to cook 95% of the recipes. There will always be some that I just will not eat and there is no point in cooking those. I think 5% margin is more than fair.
Minä en aio laittaa tälle mitään aikarajaa. Valitsen vain jonkun kirjan ja pikkuhiljaa käyn sen läpi. Ajattelin että ehkä ainakin yksi resepti per viiikko. Sitten kun se on käyty läpi, valitsen seuraavan. Minulla on kyllä niitä niin paljon ettei uusia tarvi ostaa moneen vuoteen. :) Olen päättänyt että jos kokkaan 95% kirjan resepteistä, niin sitten voin sanoa että se kirja on kokonaan käyty läpi. Minä tiedän että lähes joka kirjassa on muutama sellainen resepti joita en vaan halua tehdä, joten 5% marginaali on minusta ihan reilu.

If you would like to join me, that would be FANTASTIC!!! If you do this, let me know and we can link to each other's blogs. You can pick any book you like! Or you can also pick any food magazine and cook all the recipes from that!
Jos sinäkin innostut tekemään tämän minun kanssa, se olisi TOSI HIENOA!!! Jos alat tähän, niin jätä kommenttia tänne ja pistetään kumpikin sitten linkit toisten blogeihin. Voit siis valita ihan minkä kirjan tahansa! Tai voit myös valita jonkun ruokalehdenkin ja tehdä sen kaikki reseptit.