Sunday, February 12, 2012

S2 - #16 Rib Fillet Forestiere

Rib fillet forestiere, pg.36

*giggling* After staying at the hospital, my man has been needing some good meals. Well, today he sure got a decent one!!! His belly was very full after emptying that plate. I made a potato bake (which is super delicious.. potatoes, cheese sauce and grated cheese) and fried a steak and of course, made a sauce, too. Eeeek! The sauce was certainly different to anything I have ever made.. it had red wine, brandy, cocktail onions (or as they are called in our house, lightbulb onions), ham, mushrooms etc. Paul said that it was super flavoursome. He is looking very happy now. I must say that I was a bit nervous about cooking the steak as I have not done that much, but I reckon it turned out great! We sure have grease now everywhere in the kitchen though. sigh.

Hihii!!!! Tänään ukko saikin oikein kunnon aterian!!! Kyllä tuolla maha täyttyikin! Tein ensin perunapaistoksen (mikä on hirmuisen hyvää... perunaa ja juustokastiketta ja juustoraastetta) ja sitten paistoin pihvin ja tein tuollaisen vähän erikoisen kastikkeen. kääk! Siihen tuli punaviiniä ja brandyakin! Hihii! Kastikkeeseen tuli myös noita ihmeellisiä pikkusipuleita, kinkkua ja sieniä. Pauli sanoi että se oli tosi hyvää. Ukko näyttääkin nyt erittäin tyytyväiseltä. Ainiin, pihvin paistaminen kyllä vähän pelotti kun en ole sitä oikein harrastanut mutta kyllä siitäkin taisi tulla hyvä! Rasva vaan kyllä lensi joka paikkaan. huokaus.

4 comments:

 1. Oi miten ihanan aterian Pauli sai! Kyllä tuolla varmaan tervehtyy. :-)

  Minultakin roiskuu aina rasva joka puolelle, kun paistan pihvejä, hihii. Sitä roiskuu lattiallekin ja pari kertaa olen meinannut liukastua, kun lattialla on ollut öljyruiskeita. :-)

  ReplyDelete
 2. Ärsyttävää kyllä kun sitä on joka paikassa. Onneksi ukko siivoaa niin minun ei tarvi. Jeeee! :) Hihii! Ajattelin kyllä että jos kävisi ostamassa sen sellaisen roiskejutun minkä voisi lätkäistä pannun päälle niin ei olisi sitä öljyä joka paikassa.. minä kun lupasin paistaa Paulille pihvin huomennakin. Ah kun olen niin hyvä vaimo. +hihittelyä+

  ReplyDelete
 3. Sinä olet kyllä ihan oikeasti hyvä vaimo. Pauli on onnekas! :-)

  Minä en ole tuommoisista roiskejutuista kuullutkaan! Mutta tuleekohan siitä pihvistä sitten hyvä, jos se roiskejuttu jotenkin kerää kosteutta ja tiputtelee vettä (lisää roiskeita, hihii!) siihen pihvin päälle.

  No, minä kyllä paistan pihvejä niin harvoin, että ei olisi ehkä hirveästi semmoisella käyttöä.

  ReplyDelete
 4. hahaa! Se roiskejuttu on sellainen metallinen.. sellaista samanlaista verkkoa kuin siivilässä. Joten höyry pääsee sitä hyvin läpi, mutta roiskeet jää siihen kiinni. Jee. paitsi että se suoja on pyöreä ja minun pihvipannu on neliönmuotoinen. huokaus.
  Tämä on aika samantyylinen kuin se mikä minulla on: http://www.amazon.com/Cuisipro-746588-13-Splatter-Guard/dp/B00004SU1E

  ReplyDelete