Monday, June 11, 2012

S3 - #43 Boscaiola Sauce

Boscaiola sauce, pg.48

Oh my, this was next on my list and far out, I was so scared of cooking it.. well, I was more scared of actually eating it. I have decided to really make an effort to learn to eat foods that I usually avoid. This sauce has a cup of onions (yuck!) and TWO cups of mushrooms (BIG MASSIVE YUCK!), so I was really not looking forward to it.  Texture in mushrooms makes me gag :(. I decided to chop the onion in really tiny pieces and fry it for a while. I chopped the mushrooms really small as well, so that I don't need to really bite them. I sat down to watch a tv show while eating, so that I don't have to concentrate on the food too much. It worked. And to my surprise, this sauce was absolutely delicious! I am now actually looking forward to having this for lunch tomorrow!!! Yippee! :)

Huh huh, tämä pastakastike oli seuraavana kokkauslistalla. Minua pelotti kamalasti... olen nimittäin päättänyt että nyt pitää opetella syömään sellaisia ruokia mitä aina tavallisesti vältellyt. Ainakin pitää kokeilla. Tähän kastikkeeseen tuli 2,5dl sipulia (yök!) ja 5dl sieniä (jätti YÖK!), joten en todellakaan ollut innokas sitä syömään. Päätin sitten että silppuan sipulit TOSI hienoiksi ja paistan niitä vielä vähän pitempään. Sienetkin leikkelin aika pieniksi palasiksi ettei minun tarvitsisi niitä pureskella. Vetäydyin sitten lautaseni kanssa telkkarin eteen, niin minun ei tarvinnut tuijotella lautasta.. oli helpompi alkaa sitä maistelemaan. Kastike oli aivan IHANA!!! Hui! No, enpä olisi kyllä uskonut. Nyt odotan innolla jo huomista, että saan sitten syödä tätä lounaaksi. Jippii!!!

Pistetäänpä ohjekin tähän:

Boscaiola kastike (4 annosta)

2dl pekonia (palasiksi leikattuna)
2,5dl sipulia (hienoksi silputtuna)
2,5dl paprikaa kuutioina
1tl valkosipulia
5dl sieniviipaleita
1rkl tomaattipyrettä
2tl kanaliemijauhetta
1/3tl chillijauhetta
1rkl maissijauhoa
375ml tölkki evaporated light milk (en muista että mitä se on suomeksi)

Paista pekonia kunnes se on vähän ruskistunut. Lisää sipuli, paprika ja valkosipuli ja paista 2 min. Lisää sienet ja paista vielä 2 min lisää. Lisää tomaattipyre, kanaliemijauhe ja chillijauhe. Sekoita maissijauho maidon kanssa ja lisää pannuun. Kiehauta.

7 comments:

  1. Wow! What a super lunch this was :) I can barely wait to eat more of this tomorrow - it is *so* good. I'm so glad you made this, and even more happy you ate it and *loved* it :)

    ReplyDelete
  2. Ihan muistuttaa sitä minun F-reseptiäni. Varmaankin on parempaa, koska en tykännyt omastani ollenkaan. Vieläkin on loppukastike pakasteessa, kuka sitten syöneekin. Pirkko.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllähän tämä oli ehdottomasti parempaa, varsinkin kun se on minun tekemään.. hahaa! :) Mutta oli se kyllä ihan oikeasti tosi hyvää. Hyvin maistui vielä seuraavana päivänäkin.

      Delete
  3. Hyvä keino syödä telkkarin edessä sellaista, mistä ei hirveästi tykkää, hihii. Meillä käytetään telkkaria apukeinona syömisen hidastamisessa, kun ollaan ukkelin kanssa molemmat sellaisia ahmijoita, ettei malteta pureskella ruokaa oikein kunnolla. Mutta jos syö telkkarin ääressä, malttaa jotenkin pureskella hitaammin. Ihme logiikkaa. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. +hihittelyä+ Ja minä taas syön paljon nopeammin enkä oikein ruokaa edes maista, kun katson samalla telkkaria. Ihan hassuja! :)

      Delete
  4. Haha, I guess I can't ever cook for you, Laura! I put onions in everything I *can*! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nooooo, jannicke, noooooooooooooooooooo!!!!!!! Eeeeeek! If the onions are very very small or have been cooked a long time, I can eat them, but oh my, I hate big pieces of onion or if they are very crunchy. Yuck!

      Delete