Monday, July 2, 2012

L niinkuin... no, kaksi eri keittoa! :)

Äiti on ollut lomalla, mutta niin kiireinen että on jäänyt vähän jälkeen kokkailujen kanssa! Voi sitä äitiä! :) Mutta L-haasteeseen äiti sitten tekikin kerralla kaksi eri ruokaa... ensin sähköpostiini ilmestyi  ylläoleva kuva. Siinähän on lautasellinen lihakeittoa säilykelihasta (vettä, perunaa, porkkanaa, keittojuureksia, säilykelihaa, suolaa).

Eilen sitten tuli tämä kuva:
Lapin ukon porokeitto
Ohje: 270 g poronkäristyslihaa
         1 tl suolaa
         500g peruna-sipulisekoitusta
         1 pussi suikalejuureksia
         7,5 dl vettä
         1 lihaliemikuutio
         250 g viherpippurisulatejuustoa ( Koskenlaskija)
         2,5 dl kermaa
         ruohosipulia

         Ruskista liha ja lisää suola, kuullota perunat ja juurekset.
         Laita kattilaan vesi, liemikuutio ja vihannekset.
         Sulata juusto kermaan paistinpannulla ja lisää seos kattilaan.
         Keitä ,kunnes perunat ja juurekset ovat kypsiä.
         Lisää ruohosipuli ja tarkista maku.

No comments:

Post a Comment