Wednesday, February 29, 2012

S2 - #20 Wicked Chocolate Cake

Wicked chocolate cake, pg.56

I have had quite a busy baking today. First I made a pineapple pudding, then this chocolate cake and last the almond-apricot bread, which I just posted about.

Tänään minulla oli aika kiireinen leipomispäivä. Ensiksi tekaisin ananasvanukkaan (SUPER NAM!), sitten tämän suklaakakun ja perään vielä ne edellisen postauksen biscotit.

This chocolate recipe is actually made for microwave oven, but I don't have a suitable dish that would be microwave safe... so I baked mine in the oven. The cake seems really moist. Yum! Also, it is low fat.. can't wait to have some of this with a cup of tea tonight.

Tämä kakkuohje on itseasiassa mikrolle tarkoitettu, mutta minulla ei ole sopivaa mikronkestävää vuokaa, joten paistoin kakkuni uunissa. Pauli sanoi että se on ihan mielettömän hyvää. Jee! Ja se on vielä vähärasvainenkin. Minä aion nautiskella palan teen kanssa myöhemmin.

S3 - #17 Almond Apricot Bread

Almond apricot bread, pg.60

Eeeeeeeeeek!!! I can't believe that I managed to make this almond apricot bread all by myself. Yippee! I am so excited. I love eating these thin, dry, biscuit like cake slices, but I had never really thought about how they were made.. and I certainly didn't think that I could ever make it myself!  Super proud of myself now. To make these, you pretty much have to make meringue and then mix in the almond, apricots and flour. Then you bake it. When the loaf has cooled, you keep it in the fridge for 24 hours and the it is time to cut it into really thin slices. Then the slices go in the oven for a little while to dry. Nice!!!

Iiiiiiik!!!! Tuntuu ihan uskomattomalta että minä ihan itse tein tätä manteli-aprikoosileipää (vaikka pikkuleipiähän ne kyllä paremminkin on). En olisi uskonut että osaisin! Minusta nämä on ihania, mutta ei ole tullut kyllä ikinä ajateltua että miten nämä oikein valmistetaan.. ja en kyllä tosiaan ajatellut että minä niitä koskaan tekisin! Olen tosi ylpeä itsestäni. Taikina on itse asiassa marenkia johon sekoitetaan mantelit ja aprikoosit ja jonkin verran jauhoja ja sitten paistetaan uunissa. Kun leipä ei ole enää lämmin, se kääritään kelmuun ja laitetaan 24 tunniksi jääkaappiin. Sitten seuraavana päivänä leipä leikataan tosi ohuiksi viipaleiksi ja laitetaan uuniin vähäksi aikaa kuivumaan. Kiva!

Tuesday, February 28, 2012

S3 - #16 Rock Cakes

Rock cakes, pg.61

I had to do a bit of baking again. I have had my eye on this recipe for a while and now I just got into it and baked them. They seem really nice and now I am just waiting for Paul to try them. Fortunately he just got home! :) I would love to try making these again, trying different combinations. I mean, that instead of mixed fruit, I could use choc chips etc.

Oli ihan pakko päästä taas leipomaan. Olen jo pitempään katsellut tätä reseptiä vähän sillä silmällä ja nyt sitten tartuin tuumasta toimeen ja tekaisin ne! Ne näyttää tosi nameilta ja nyt vain odottelen että Pauli tulee kotiin niitä maistelemaan. Ah, ukko tulikin kotiin just! :) Olisi kiva tehdä näitä uudelleenkin, ja kokeilla eri makuja. Siis, kuivahedelmäsekoituksen sijasta voisin käyttää vaikka suklaamuruja jne.

Monday, February 27, 2012

S3 - #15 Caramel Banana Self-saucing Pudding

Caramel banana self-saucing pudding, pg.53

I had a couple of bananas that needed to be used. There are plenty of baking recipes using bananas in these books, so I just had to make up my mind on which one to cook. I decided to go for this caramel banana self saucing pudding. Very quick and easy to make! Super yummy banana taste. :)

Minulla oli pari banaania, mitkä piti käyttää pois. Näissä keittokirjoissa on paljon reseptejä joihin tulee banaania, joten oli kyllä vähän valinnanvaikeus! Päätin sitten tehdä tämän banaanivanukkaan kinuskikastikkeella. Tai no, en tiedä onko se kastike nyt niin kinuskinen, mutta kuitenkin. Kiva kun se kastike syntyy siinä samalla kuin itse vanukaskin. Kastike on vain sitten astian pohjalla. :) Tämä oli nopea ja helppo tehdä. Tosi banaaninen! :)

S4 - #10 Pizza Pasta Bake

Pizza pasta bake, pg. 14

Damn. I forgot to take a photo of this one. I made this one for Paul to take to work as lunches. We have so many cans of salmon and tuna in the cupboard, so I used some salmon in this instead of ham.

Perhana. Unohdin ottaa kuvan tästä. Tekaisin tämän että Pauli saa ottaa töihin mukaan evääksi aina palasen. Meillä on kaappi täynnä lohi ja tonnikalapurkkeja, joten kinkun sijasta laitoin tähän lohta.

Sunday, February 26, 2012

S6 - #5 Raspberry Oat and White Chocolate Loaf

Raspberry, oat and white chocolate loaf, pg.73

YUM YUM YUM!!! I know that the picture is terrible, but oh wow, what a delicious loaf this is. Raspberry and white chocolate is a super amazing combo! :) It smells so beautiful and tasted even better.

NAM NAM NAM!!! Tuo kuva on kyllä ihan kamala, mutta vau, miten ihana tämä kakku on. Vadelma ja valkoinen suklaa on super herkullinen yhdistelmä! :) Kakku tuoksuu ihanalle ja maistui vieläkin paremmalle.

Saturday, February 25, 2012

S2 - #19 Peppermint Bubble Bar

Peppermint bubble bar, pg.57

Some more baking.. well, very non-oven kind of baking! :) I bought two Darrell Lea peppermint bars a little while ago, so that I can make this dessert for Paul. I knew he would love it. We had all the other ingredients in the cupboard, too, so I was all good to go. There wasn't much to doing this, of course.. pretty much just melting the choc and mixing it with the rice bubbles. And of course, then doing the frosting. This is lovely and minty. I just wish I could eat it, but I don't think it is very braces friendly. Oh well, I am sure that Paul will enjoy every little piece of it! :)

Lisää leipomista... no, uunitta leipomista! :) Ostin pari Darrell Lea piparminttusuklaapatukkaa jokin aika sitten just tätä ohjetta varten ja kun muutkin tarvikkeet löytyi kaapista, niin oli ihan sama tekaista tämä herkku. Helppotekoinenhan se oli. Piti vain sulatella suklaat margariinin ja siirapin kanssa ja sekoitella riisimuroihin. Ja kuorrutus piti tietenkin tehdä myös. Tosi ihanan minttuinen herkku. Hippu, maistuisiko sinulle? Minä en taida uskaltaa tätä syödä.. tuntuu että se ei ole oikein raudat-ystävällinen jälkkäri. No, Pauli varmasti nauttii joka murusesta. :)

S2 - #18 Golden Wheat Slice

Golden Wheat Slice, pg.62

It was wonderful to bake again!!! I had missed it. I decided to make this Golden Wheat slice from book 2. I was quite curious to make it as the dough has some crushed Weet-Bix! I think it turned out delicious. We both loved it!!! I am not sure that I made it thin enough, but well, doens't matter. I would happily eat the whole tray of this and well, so would Paul. :)

Olipa kyllä ihana leipoa taas!!! Sitä oli ollut ikävä. Näissä kirjoissa on niin paljon kivoja, helppoja leipomisohjeita, ettei aina tiedä minkä valitsisi. No, tällä kertaa tein tuon kuvassa olevan golden wheat slicen. Siihen tuli Weetabixejakin! Minusta siitä tuli tosi namia. Minusta tuntuu että siitä olisi pitänyt tulla vieläkin ohuempi, mutta taikina oli niin sormiin tarttuvaa että en kyllä tiennyt miten olisin saanut levitettyä sitä enemmän. No, me kumpikin tykättiin siitä tosi paljon.. haluttaisi syödä koko peltillinen. :)

S6 - #4 Quick and Easy Potato Bake / S2 - #17 Steak Diane

Quick and easy potato bake, pg.29
Steak Diane, pg. 36

Yippee! I am cooking and baking again! :) I have had an upset stomach for over a week now and I certainly haven't felt like cooking. Been feeling pretty tired! But today it was time to get back into it. Our freezer is getting empty as well!
Jippii!!! Vihdoinkin taas laitoin ruokaa ja leivoin! Minun maha on ollut sekaisin jo yli viikon, eikä minua ole haluttanut laittaa ruokaa. Sen lisäksi on vielä väsyttänytkin! Mutta tänään oli kyllä aika kokkailla taas. Meidän pakastinkin on tyhjentynyt aikalailla! Iik!

Paul wanted a steak, so I picked one from the book. I went with Steak Diane. I also made a potato bake from the newest book. Paul said it was just as good as the cheesy potato bake in book 2. Excellent. For myself I made again the chicken and sweet corn soup. It is so yummy! I will be eating that for the next few days and I so hope it will settle my stomach. 
Pauli halusi pihvin tänään, joten minä valitsin ohjeen kirjasta. Tekaisin sitten Diane-kastikkeen pihville. Tein myös uusimmasta kirjasta perunapaistoksen. Pauli sanoi että se oli yhtä hyvä kuin kakkoskirjan juustoinen paistoskin. Loistavaa. Itselleni tekaisin sen suosikkikeittoni, eli kana-maissikeiton. Se on kyllä aina yhtä hyvää! Aion syödä sitä nyt muutaman päivän ja toivon että maha asettuu.

Thursday, February 16, 2012

D is for Dallas-pulla! :)

Äiti on kyllä ollut nyt mielettömän reipas, sillä tällainen kuva oli ilmestynyt minun sähköpostiin tänä aamuna! Äiti teki D-viikoille siis Dallaspullia! Hippu, olet varmasti samaa mieltä, että nämäkin kyllä maistuisi tällä hetkellä. Oiiiiiiiih!  Näyttää kyllä superihanilta! Olivat olleet tosi mukavia leipoa ja ohje löytyi täältä.

My mom sure has been the eager baker as this photo appeared in my inbox this morning. She has already done her D-recipe. She made these gorgeous pastries called Dallaspulla. YUM!!!! I could eat all of these!!! they look so good! Apparently they were really fun to bake and she found the recipe here.

Wednesday, February 15, 2012

C for Charlotte russe!


Tässä on äidin mahtava luomus C-viikoille... charlotte russe.  Voi että kun olisin päässyt syömään. Oon aina tykännyt tästä ihan älyttömästi!!! Äiti oli tehnyt itse kääretortunkin. Täytteeseen tulee tavallisesti persikkaa, mutta sitäpä ei ollut löytynyt kaapista, joten äiti oli laittanut aprikoosia. Voi että tuo näyttää niin hyvältä!

Here is my mom's amazing creation for C-weeks... a charlotte russe. I so wish I could have been there to eat some of this. I have always loved this dessert!!! My mom even made the swiss roll by herself. In the filling there is usually diced peach, but she didn't have any in the cupboard, so she used apricot instead. Ah, it looks so good!

Tuesday, February 14, 2012

S3 - #14 Porcupine casserole

Porcupine casserole, pg. 41

Yum yum yum! What a fantastic recipe and so unbelievably easy to make. I thought it would take a while and then had a look at the recipe.. wow, no chopping to do! Just had to put it all together. Even rolling the meatballs was quick. Then just an hour in the oven and ta da! Fantastic valentine's day meal is ready! :)

Nam nam nam!!! Voi mikä mahtava ohje ja niin superhelppo tehdä. Minä luulin että tämä olisi paljon vaikeatekoisempi. Sitten luin ohjeen ja jee, ei tarvinnut paloitella mitään. kaikki vaan astiaan ja sitten piti pyöritellä lihapullat joukkoon. Uuniin tunniksi ja ruoka oli valmis. Nyt kun ukko tulisi pian kotiin tätä maistelemaan... :)

Sunday, February 12, 2012

S3 - #13 Chicken & Spinach Lasagne

Chicken & spinach lasagne, pg.34

Paul was eating steak today, so I cooked this chicken & spinach lasagne for myself and ate it together with some salad. It was almost a complete failure.  Usually my lasagne dish has been too small for these recipes, so I picked a bigger dish. Of course, that ended up being way too big and the smaller one already had the potato bake. sigh. I ended up picking a glass casserole dish and just picked up the lasagne in pieces from the other dish and chucken it into this dish. LOL. But it turned out just fine. Not exactly pretty and well, doesn't really look like lasagne either. But it tasted good and well, that's all that matters.

Pauli kun söi pihviä tänään, minä tekaisin itselleni kana-pinaattilasagnen. Söin sitä sitten salaatin kanssa. Oih, oli mennä kyllä ihan pieleen koko lasagne. Minun lasagnevuoka on nimittäin aina ollut vähän liian pieni näille resepteille, joten ostin isomman. Aloin kokoamaan tätä siihen ja hyvänen aika, se oli ihan liian iso. Ja se pienempi oli käytössä kun perunapaistos oli uunissa. No, nappasin kaapista sitten lasisen pyöreän vuoan ja heittelin sinne lasagnepalasia siitä isommasta. Hihii. Mutta ihan hyvä siitä tuli. Ei se kyllä oikein näytä lasagnelta, mutta hyvälle maistui kuitenkin.

S2 - #16 Rib Fillet Forestiere

Rib fillet forestiere, pg.36

*giggling* After staying at the hospital, my man has been needing some good meals. Well, today he sure got a decent one!!! His belly was very full after emptying that plate. I made a potato bake (which is super delicious.. potatoes, cheese sauce and grated cheese) and fried a steak and of course, made a sauce, too. Eeeek! The sauce was certainly different to anything I have ever made.. it had red wine, brandy, cocktail onions (or as they are called in our house, lightbulb onions), ham, mushrooms etc. Paul said that it was super flavoursome. He is looking very happy now. I must say that I was a bit nervous about cooking the steak as I have not done that much, but I reckon it turned out great! We sure have grease now everywhere in the kitchen though. sigh.

Hihii!!!! Tänään ukko saikin oikein kunnon aterian!!! Kyllä tuolla maha täyttyikin! Tein ensin perunapaistoksen (mikä on hirmuisen hyvää... perunaa ja juustokastiketta ja juustoraastetta) ja sitten paistoin pihvin ja tein tuollaisen vähän erikoisen kastikkeen. kääk! Siihen tuli punaviiniä ja brandyakin! Hihii! Kastikkeeseen tuli myös noita ihmeellisiä pikkusipuleita, kinkkua ja sieniä. Pauli sanoi että se oli tosi hyvää. Ukko näyttääkin nyt erittäin tyytyväiseltä. Ainiin, pihvin paistaminen kyllä vähän pelotti kun en ole sitä oikein harrastanut mutta kyllä siitäkin taisi tulla hyvä! Rasva vaan kyllä lensi joka paikkaan. huokaus.

Saturday, February 4, 2012

S6 - #3 Sticky Pineapple Pudding

Sticky pineapple pudding, pg.70

Yummy, yummy, yummy!!! One of my favourite desserts.. definitely! I love pineapple, so it is not exactly surprising. Super easy, cheap and quick to make and will taste fabulous. I do want to have some of this straight out of the oven with some vanilla ice cream. aaaaaah!

Nam, nam, nam!!! Ehdottomasti eräs suosikkijälkkäreistäni! No, ananas on kyllä niin hyvää, ettei ole ihmekään että tästä niin tykkäsin. Halpa, helppo ja nopea tehdä ja maistuu hyvälle. Olisi kyllä ihana maistella tätä ihan uunituoreena vaniljajätskin kanssa. aaaaaaaah!

S4 - #9 Tasty Meat Loaf

Tasty meat loaf, pg. 40

I cooked this already a couple of days ago, but haven't had a chance to blog about it as Paul has been ill. :( He is in the hospital, in fact. sigh. Can't wait to have him home soon.  Anyway, I had some of this for dinner last night and it was delicious!!! What a yummy meatloaf. :)

Tein tämän jo pari päivää sitten, mutta en vain ole päässyt bloggaamaan, koska Pauli on ollut sairaana. No, itse asiassa Pauli on sairaalassa. huokaus. Odotan tosi innolla että Pauli pääsee kotiin taas. Ikävä. Mutta siis, söin tätä eilen ruuaksi ja se oli tosi hyvää!!! Voi että miten maukas lihamureke.

Friday, February 3, 2012

B niinkuin broilerikastike!

Tämä tulee hitusen myöhässä  mutta äitikin kokkasi B-reseptin! MAHTAVAA!!!! Broilerikastike! Ohje oli löytynyt limepippuri-blogista, mutta pitää käydä vielä etsimässä se itse ohje (olisikohan se tämä?), kun ei se minun silmään sieltä sattunut. Oli kuulemma ollut tosi hyvää! Jeee!!! Äiti kun on ollut niin kyllästynyt kanaruokiin, niin tämä oli mukava kuulla. Jee! Hyvä äiti!

This is a little bit late, but my mom did cook her B-recipe. FANTASTIC!!!  A chicken sauce! She found the recipe in limepippuri-blog, but well, I couldn't find the actual recipe, so I will need to ask here which one it was. Apparently it tasted really good. Yay! She told me that she has been getting so fed up with eating chicken, so I was happy to hear that she enjoyed this.

Wednesday, February 1, 2012

S6 - #2 Indian Tikka Chicken

Indian Tikka chicken, pg.43

Oh la la! What a yummy yummy yummy meal! This chicken tikka is so delicious!!! If we ever get take away from an Indian restaurant, it is always rather hit and miss.. but the Indian recipes from Annette's books have been amazing! I liked it that this chicken dish wasn't too hot. Just nice! Even Paul ate some and loved it.. and that poor guy is ill at the moment.

Taas ihan mielettömän nami ruoka!!! Tämä chicken tikka oli niin herkullista. Me aina silloin tällöin haetaan ruokaa intialaisesta ravintolasta, mutta harvemmin, koska ruuat eivät ole yleensä olleet täysin sellaisia kuin olisi toivonut. Mutta Annetten intialaiset reseptit on olleet tosi herkullisia.. ehkä just minun makuun sopivia.. eivät ole liian mausteisiakaan. Pauli rukka on kipeänä, mutta sillekin maistui tämä ruoka. Jee!!! Hyvä kun saa ukon syömään edes vähäsen.