Thursday, April 26, 2012

S2 - #68 Fruit Mince Pies

Fruit mince pies, pg.42

Oh my, I made these! I still think it is unbelievably scary to try work with pastry.. especially to roll and cut circles etc. Eek! This was the last baking recipe that I had left in this book and as I really wanted to bake, it was time to face my fears. I had a jar of fruit mince in the cupboard (had saved it for these), but I decided to go with a different filling after all, since I am not a big fruit mince fan. I had a can of pears in the cupboard, so I mashed that and mixed together with some sultanas, cinnamon and a bit of sugar. I was sure that these would not hold together or the filling would leak out. I was soooo surprised that they look so nice! Yippee!!!

Huiiiiiih! Minä tein piirakoita.. siis, ihan oikeita täytettyjä piirakoita. Hihii! Minusta on ihan hirmuisen pelottava leipoa tällaisia, koska taikina pitää kaulia tasaiseksi ja tarpeeksi isoksikin vielä ja sitten siitä pitää leikata pyörylöitä jne. iiiiiik! Tämä oli minun viimeinen tekemätön leipomisohje tässä kirjassa, ja kun minua halutti leipoa, niin pakko oli uskaltaa. Minulla oli purkillinen sitä fruit mince seosta kaapissa, mutta kun en siitä erityisemmin tykkää, päätinkin tehdä eri täytteen. Täytteeseen tuli mössättyä päärynää, rusinoita, kanelia ja sokeria. Minä olin ihan varma ettei nämä pysy koossa tai että täyte valuu ulos, joten olin tosi yllättynyt kun näistä tulikin näin kivoja! Jippii!!! Ne vielä maistuivatkin hyvältä. Nam!

Wednesday, April 25, 2012

S2 - #67 Chicken & Spinach Risotto

Chicken & spinach risotto, pg.30

My first ever risotto!!!! Eeeeeeek!!! I have been so nervous about trying to make it, but thought that today would be the day. I don't have a big pot, so I used a deeper frying pan instead. I think I did pretty well, even though I think it is a bit mushy... The taste was really great though. I am happy enough! :)
Minun ihka ensimmäinen risotto!!! Iiiiiik!!! Minua on hermostuttanut kamalasti tämän tekeminen mutta tänään sitten lopultakin uskalsin kokeilla. Minulla ei ole isoa kattilaa, joten käytin korkealaitaista paistinpannua sen sijaan. Ihan hyvin sujui vaikka lopputulos on kyllä vähän liian mössöinen. Mutta hyvälle maistui! Ihan tyytyväinen olen. :)

S3 - #23 Golden Oat Crunches

Golden Oat Crunches, pg.65

Today is the Anzac-day, which is the local Veterans' day. Of course, on this day we eat Anzac biscuits. Paul wanted me to make some, so I looked up this recipe from book3 and baked a batch of these. Nice that these are lower in fat. I am glad that I remembered to take a picture of these as most of them have already disappeared. *smile* I also tasted them, but best not to have more as these are not the best match with braces. Oops.
Tänään täällä on Anzac-päivä mikä kait on paikallinen Veteraanien päivä. Silloin täällä syödään Anzac-pikkuleipiä. Pauli sanoi että minun pitää tehdä niitä, joten nappasin tästä kolmoskirjasta sitten vähärasvaisemman version ohjeesta ja tekaisin kasan pikkuleipiä. Onneksi muistin ottaa kuvan sillä näistä on kadonnut jo suurin osa. Hihii! Minäkin maistoin mutta ei näitä ehkä oikein kannata rautojen kanssa syödä. Hups.

S3 - #22 Mud Cake

Mud cake, pg.51

Oh wow, how cold is the weather now in Melbourne?!? Eeeeek! It was so windy and rainy yesterday. I thought that baking might be a really good idea as then the oven will heat the kitchen a bit. :) And of course, we will have some wonderful goodies to eat, too.       Paul loves a good chocolate cake, so I thought I'd try to make this one from book 3. It is such a moist cake. I must say that I am not a big fan of mud cakes, but Paul happily ate it. :)
No huh huh, miten kylmä täällä Melbournessa on tällä hetkellä?!? Iiiiiik! Eilen oli kamalan tuulinen ja sateinen päivä ja KYLMÄ! Ajattelin että leipominen olisi erittäin hyvä idea kun uuni sitten lämmittäisi mukavasti keittiötä. :) Ja tottakai meillä olisi myös sitten herkkuja syötäväksi.   Pauli tykkää suklaakakuista, joten päätin kokeilla tätä reseptiä. Jopas se on pehmeä ja kostea kakku. Minä en erityisemmin tykkää mutakakuista, mutta hyvinhän tuo Paulille kuitenkin maistui. :)

Sunday, April 22, 2012

S2 - #66 Citrus Poppyseed Cake

Citrus poppyseed cake, pg.58

I baked today!!!! I haven't baked a lot lately, so I really enjoyed it. Also got to use my new plate... love that blue!!! :) The recipe gave an option to use either orange or lemon for the cake and I went with lemon. So, there is lemon juice and rind in the dough and also lemon juice in the icing. There is also mashed pumpkin in the dough!!! The cake ended up being very moist and tasty.
Minä leivoin tänään!!! En ole leiponut kovinkaan paljon viime aikoina joten oli tosi ihana saada kakku uuniin. Pääsin samalla käyttämään uutta lautastani. Oih, tuo sininen on niin ihana!!! :) Ohjeessa sanottiin että voi käyttää joko sitruuna- tai appelsiinimehua. Minä päätin tehdä sitruunalla. Taikinaan tuli sitten sitruunamehua sekä -kuorta ja kuorrutuksessakin on sitruunamehua. Ainiin, taikinaan tuli myös mössättyä kurpitsaa. Nam! Kakusta tuli ihana.

S2 - #65 Chicken Parmigiana

Chicken Parmigiana, pg.28

Yummy!!! Oh yummy!!! What a lovely lunch we just had. I roasted some vegetables (potato, pumpkin and sweet potato) and then cooked chicken parmigiana. This was so delicious!!! It is really just a flattened chicken fillet topped with a bit of tomato paste, chopped ham (or some slices of ham) and grated cheese. I think we will have the rest of it for dinner. Yippee!

Nam!!! Voi nam!!! Syötiin kyllä taas niin herkkulounas... uunissa paistettuja vihanneksia (bataattia, perunaa ja kurpitsaa) ja sitten tein tätä parma kanaa. NAAAAAAM! Se oli tosi ihanaa. Sehän on siis vain kanafilee minkä päällä on ensin tomaattipyrettä, sitten kinkkua (viipaleita.. ja minä laitoin palasia) ja juustoraastetta. Tätä syödään kyllä tänään vielä uudelleen. Jippii!

Saturday, April 21, 2012

S2 - #64 Veal Napolitana

Veal Napolitana, pg.34

Yes, more meat, more meat!!! I made this very tomatoey meat sauce for Paul. It won't be a surprise when I say that he loved it. :)
Ja ei kun lisää vain liharuokia kehiin!!! Tein Paulille tällaisen oikein tomaattisen lihakastikkeen. Hyvin meni alas. Hih! :)

S2 - #63 Pizza Potato Bake

Pizza potato bake, pg.19

This looks so delicious!!! Loooots of sliced potatoes with ham, capsicum, tomato etc. Easy to make, too. We didn't eat any of this now.. will freeze it all instead.
Tämä näyttää tosi herkulliselta!!! Paaaaaljon pottuviipaleita ja kinkkua, paprikaa, tomaatteja jne. Helppo tehdä. Me ei syöty tätä vielä, vaan pistetään se pakastimeen.

S2 - #62 Tabouli

Tabouli, pg.17

I felt so stressed making this one. I don't have a good food processor and the tiny one that I have just didn't chop things well enough or small enough. I don't think we like tabouli.. too much onion, too much parsley.. just no. Or it could be that just tabouli made by me is awful. :) Well, at least I tried making it.
Jopas tämän laittaminen oli stressaavaa. Minulla ei ole yleiskonetta ja se pikkurakkine, mikä minulla on, ei oikein silpunnut mitään kunnolla. Ei me taideta oikein tykätä taboulista.. liikaa sipulia, liikaa persiljaa.. ei ei ei. Tai voi olla kyllä niinkin että vain minun tekemä tabouli on kamalaa. Hih. No, ainakin kokelin tätäkin.

skipping #58-#61

Just like with the last book, I am allowing myself to skip 5% of the recipes. In this book it means 4 recipes. I am going to skip these:
#58 - Bread and butter pudding
#59 - Oysters Florentine
#60 - Christmas pudding
#61 - Crumbed lamb cutlets
Now I have 18 recipes left to cook! Wow!!! Yay! :)

S2 - #57 Curried Prawns

Curried prawns, pg.24

Another dish that was a bit scary to cook. Well, I only have about 20 recipes left in this book, so they are all a bit scary. Eeeeek! At least prawns are easy to cook. I just wish I had been wise and had measured all the different spices ready before cooking. Had to rush too much. At least I got the food done. :)  My photos are not looking the best at the moment as I have been cooking in the evening and there just isn't good light then. sigh.

Ja sitten toinen pelottava ohje. No, kirjassa on enää jäljellä vain parikymmentä ohjetta joten aika moni niistä on pelottavia... hih. iiiiiik! Onneksi katkaravut on kuitenkin helppoja laittaa. Olin vaan tyhmä enkä mitannut mausteita valmiiksi ennenkuin aloitin. No, sain ne silti ruokaan, mutta kesti vähän turhan pitkään. höh.  Voi että kun kuvat ei ole oikein hyviä, mutta olen kokkaillut illalla ja eipä silloin oikein ole hyvää valoa. huokaus.

S2 - #56 Steak pie

Steak pie, pg.37

School has been making me very tense and anxious and I haven't really felt like cooking at all. But I then thought that cooking might actually made me feel better and so, I decided to have a cooking day. Things didn't quite go to plan and something went wrong with everything I cooked. Haha! Just didn't concentrate enough. Oh well... I got started by making a steak pie. Sooooooooooo scary as I don't really cook much meat, other than minced beef. :) But I am happy that I made the effort as Paul was very happy. The only problem was that I cooked the meat&gravy a bit too much and there wasn't really any gravy at the end. Oops.

Koulunkäynti on ollut taas vähän liian stressaavaa eikä ole huvittanut laittaa ruokaa. Ajattelin sitten että kokkaaminen voisi ehkä vähän auttaa stressin kanssa, kun tekisi sitten vaihteeksi jotakin muuta kuin koulujuttuja... joten valikoin muutaman ohjeen ja aloin kokkaamaan! Mikään ei kyllä onnistunut ihan täysin.. hahaa! Aina meni jokin pieleen. Oli ehkä vaikea keskittyä ihan täysin. Tein ensimmäiseksi tämän pihvipiirakan. Jännitti vähän kun minä en kovin usein tee liharuokia.. muuten kuin jauhelihasta (nam!). Kiva kuitenkin kun uskalsin yrittää, sillä Pauli tykkää liharuuista ja oli tosi tyytyväinen kun tämä odotti kotona.

H niinkuin herttaiset rinkilät

Voi äiti kun tein H-haasteeseen näin ihanannäköisiä rinkilöitä!!! Olisipa ollut ihan syödä näitä! :)

Friday, April 13, 2012

S2 - #55 Potato & Leek Soup

Potato & leek soup, pg.11

I finally managed to get this soup done. I bought the ingredients for it already once before but the leek ended up in the bin and the potatoes were made into a potato bake. :) But this time.. yes! Paul fell in love with this soup. How good is that? He had a big bowl of it with some cheesy toast.
Sain vihdoinkin tehtyä tämän keiton. Ostin tarvikkeet tätä varten jo kerran aikaisemminkin, mutta purjo päätyi roskiksen pohjalle ja perunoista tuli perunapaistos. Mutta tällä kertaa tuli valmista! :) Pauli kyllä ihan rakastui tähän keittoon ja söi ison lautasellinen juustoleivän kanssa.

Thursday, April 12, 2012

S2 - #54 Easy Fruit Muffins

Easy Fruit Muffins, pg.60

Oh my, only one more baking recipe left to do in this book! Eek! I made these fruit muffins this morning. They are very similar to fruit cake.. full of dried fruit. No eggs in these.. but I did have to put in 2 cups of strong tea, which I thought was interesting.
Enää yksi leipomisresepti tekemättä tästä kirjasta. Iik! Tein nämä hedelmämuffinssit tänä aamuna. Nämä on aika samanlaisia kuin hedelmäkakku.. täynnä kuivattuja hedelmiä. Näihin ei tullut ollenkaan kananmunia, mutta taikinaan tuli kaksi kuppia (viitisen desiä) vahvaa teetä! Mielenkiintoista :).

Tuesday, April 10, 2012

S2 - #53 Savoury muffins

Savoury muffins, pg.59

Oh no!!!! I forgot to take a picture of these muffins. I baked them late in the evening and just froze them as soon as they had cooled enough. damn. I will try to remember to take one when Paul eats one next! :) Anyway, these muffins are great.. they have pumpkin, carrot, peas etc. in them. Lots of healthy yummy stuff! Perfect for snacks.
Voi hitsi!!!! Unohdin ottaa kuvan näistä muffinsseista. Leivoin ne aika myöhään illalla ja sitten vain pakastin ne heti kun olivat tarpeeksi jäähtyneet. höh. No, pitää yrittää muistaa ottaa kuva sitten kun Pauli seuraavan kerran syö yhden. Mutta näihin tuli kaikenlaista tervellistä ja herkullista, kuten kurpitsaa, porkkanaa, jugurttia jne. Tosi hyviä välipalamuffinsseja!

Sunday, April 8, 2012

S2 - #52 Pumpkin Scones

Pumpkin scones, pg.54

I am so proud of myself now!!! I made scones! WOW! There are quite a few different scone recipes in these books and I have really wanted to try making the, but have been too nervous. I bought some pumpkin on Thursday though, so I thought I'd better use it and make these scones. I am so glad I did. The dough was really easy to make and also, a lot easier to handle than I had expected!  I think these are so pretty and taste heavenly. I could eat them all! YUMMY!
Olen tosi ylpeä itsestäni nyt!!! Minä leivoin sconeseja. VAU!  Näissä kirjoissa on aika monta eri scone reseptiä ja oon halunnut kokeilla niitä, mutta on vähän pelottanut. Ostin torstaina kurpitsapalasen, joten tänään piti sitten käyttää se pois, joten tein näitä kurpitsasconseja. Olen tosi iloinen että tein! Taikina oli helppo tehdä ja käsitellä.. ja nämä maistuu hirmuisen hyvälle! NAM! Söisin vaikka kaikki nyt samantien.

Saturday, April 7, 2012

S2 - #51 Sweet & Sour Pork

Sweet & Sour pork, pg.34

I cooked in a wok again. :) And I used chicken instead of pork for this one. Something strange has happened... I have started eating celery. What? I never thought that I could start eating it. But I do have to cut it into really small pieces... small pieces are still really scary. I think I will have some chocolate now. yum.
Taas wokkailin. :) Ja minä tein tämän kanasta, vaikka ohje oli possulle. Olen ollut vähän ihmeissäni siitä että olen alkanut syömään selleriä. häh? En olisi ikinä uskonut. Mutta se pitää olla vielä aika pieninä palasina.. isot palaset olisivat ihan liian pelottavia. Jos nyt söisi sitten vaikka vähän suklaata. Hih. :)

S5 - #1 Coconut Cherry Cookies

Coconut cherry cookies, pg.70

I baked some cookies today. I was only going to make a fruit cake, but forgot that the fruit mixture will have to cool down first. Since I already had a hot oven waiting, I thought I would make some cookies. It ended up taking longer than I expected as the dough was quite sticky.. but I got them done and Paul said that these are his favourite cookies so far! Wow! Glad he liked them. :)
Leivoin pikkuleipiä tänään. Tarkoituksena oli leipoa vaan ananas-hedelmäkakku, mutta en muistanut että se hedelmäseoksen pitää antaa jäähtyä ensin. Minulla oli jo uuni kuumana, joten ajattelin että tekaisenpa sitten näitä. Näiden tekeminen kyllä sitten kesti pitempään entä luulin kun se taikina oli aika tahmeaa ja tarttui niin sormiin.  Mutta valmista tuli taas ja Pauli sanoi että nämä on sen suosikkipikkuleipiä tähän mennessä. Vau! Hyvä että tykkäsi!

Friday, April 6, 2012

S2 - #50 Shepherd's Pie

Shepherd's Pie, pg.38

Wow, look at that amazing gravy in this shepherd's pie!!! So yummy colour and full of beef and vegetables. Another dish that went straight to the freezer for future dinners. For this dish, I made the gravy and Paul made the mash. I don't like making mash. sigh. I'd better buy some beetroot to eat with this. It is going to be so good!
Oih, katsokaa tuota ihanaa kastiketta tässä ruuassa!!! Se on niin mahtavanvärinen ja täynnä lihaa ja vihanneksia. Tämäkin ruoka meni suoraan pakastimeen. Minä tein tuon kastikkeen ja Pauli teki pottumuusin. Pottumuusin tekeminen ei ole kyllä ollenkaan hauskaa.. huokaus.. Pitää kyllä ostaa tölkkipunajuurta tämän kaveriksi. Nam!

S2 - #49 Chicken & Mango Bon Bon

Chicken & mango bon bon, pg.29

These were our dinner tonight! Well, I have one left for tomorrow's lunch as well. The filling is a flattened chicken breast filled with mango and cheese. I really struggled with rolling the chicken with the cheese and mango, but oh my, these are so good!!! I just wondered if I rolled these the wrong way.. hmm.. oh well, yummy anyway.
Nämä oli meidän pääsiäisruokaa tänään. No, yksi on vielä jäljellä huomiseksi. nam. Täytteenä näissä on kanan rintafilee lätyksi hakattuna ja sen sisällä sitten mangoa ja juustoraastetta. En kyllä oikein osannut rullata kanaa niin että täyte olisi ollut kunnolla sisällä, mutta oih, nämä on HYVIÄ!

S2 - #48 Chicken and Cashew Stir Fry

Chicken and cashew stir fry, pg.27

I always love the look of these stir fries. Makes me want to just hold the wok and eat straight from it. :) Unfortunately this batch went straight into the freezer in portions.. for dinners during the week. Paul had a forkful of this and said it was really yummy. Looking forward to eating some!
Minusta on ihana tehdä näitä stir fry ruokia. Ne näyttää niin ihanilta wokissa. Haluttaisi vain napata kiinni wokista ja syödä siitä suoraan. :) Valitettavasti tämä ruoka meni suoraan pakastimeen... saapahan sitten syödä pitkin viikkoa. Pauli kuitenkin maistoi haarukallisen verran ja sanoi että oli erittäin hyvää.

Thursday, April 5, 2012

S2 - #47 Sausage rolls

Sausage rolls, pg.12

I MADE SAUSAGE ROLLS!!! Eeeek! and using filo pastry, too! Far out! :) I am very proud of myself.  I haven't tried these yet either.. waiting for Paul to come home from work and we will go pick up some chips and then enjoy some for dinner. Yum!  The filling in these is breadcrumbs, milk, beef mince and sausage  mince and some mixed herbs.
Vautsi! Minä tein ihan itse näitä makkararullia vai mitä lie ne olisikaan suomeksi. :) Ja vielä oikein filo taikinaa käyttäen. Oho. :) Vielä nämä on kokeilematta kuitenkin. Odottelen että Pauli tulisi töistä ja käydään sitten hakemassa ranskalaisia. Nam! Näiden täyte on korppujauhoja, maitoa, jauhelihaa ja sitten vielä sellaista makkarajauhelihaa ja mausteita.

S2 - #46 Pavlova

Pavlova, pg.49

My very first Pavlova. Not the biggest success as it got a bit too brown, but I thought it would be just fine to eat anyway :). On top there is vanilla Fruche, kiwi fruit and strawberries. Can't wait to try this after dinner!!! YUM!
Minun ensimmäinen Pavlova. Ei tämä oikein kyllä onnistunut kun se ruskettui liikaa, mutta eiköhän sen voi syödä kuitenkin. :) Pavlovan päällä on vanilja Fruchea, kiiviä ja mansikoita. Tätä tänään jälkkäriksi. Nam!

G niinkuin Graham mustikkapiirakka

Voi nam!!!! Äiti oli leiponut tällaisen ihanan graham mustikkapiirakan G-viikoille. Näyttää kyllä aivan mahtavalta! Ohje oli ollut niin iso että siitä tuli kaksi piirakkaa.. toinen on jo kuulemma syöty. Hih!

S2 - #45 Chocolate trifle

Chocolate trifle, pg. 51

As you all probably know by now, I am not crazy about cherries. So, this dessert is for Paul, of course. On the bottom is slices of chocolate swiss roll. The recipe asked for some port or sherry to be poured over the slices, but I just used the juice from canned cherries. The next layer is then chopped canned cherries, then a layer of chocolate custard. Finally, on top, some cherry jelly. I hope he will like it! And sorry about the awful photos...

Kuten jo varmaan hyvin tiedätte, en erityisemmin tykkää kirsikoista. Niinpä tämä jälkkäri menee Paulille. :) Pohjalla on suklaakääretortun viipaleita. Ohjeessa sanottiin että ne pitäisi kostuttaa sherryllä tai portilla, mutta minä käytin tölkkikirsikoiden lientä. Kääretortun päällä on kirsikoita, sitten suklaakastiketta ja päällä vielä kirsikkahyytelöä. Toivottavasti Pauli tykkää! Ja anteeksi kun kuvat on niin kamalia :(

Monday, April 2, 2012

S2 - #44 Zucci Walnut Cake

Zucci walnut cake, pg.63

Between studying, I baked this caked today. oh wow, oh wow! It is DELICIOUS!!! There is all sorts of yummy stuff in this... zucchini, walnuts, pineapple, currants etc. Super lovely! I have had several slices today and Paul only just came home from work and he has already eaten two slices. :) I don't think there will be any left to freeze.
Opiskelun lomassa tekaisin sitten tällaisen kakun. Aivan ihana!! Tähän tuli kaikenlaista ihanaa, kuten kesäkurpitsaa, saksanpähkinöitä, ananasta jne. Superihanaa! Tulikin sitten syötyä useampi palanen... ja Paulikin söi heti kaksi kun tuli töistä. Tätä ei taida riittää pakastimeen saakka. :)

S3 - #21 Beef Tortilla Stack

Beef tortilla stack, pg.39

Yesterday was a bit of a mad cooking day.. I made a meatloaf and cheesy potato bake, but also this lovely new dish.. a beef tortilla stack. I had some for lunch today and it really was lovely! Can happily recommend anyone to try it. It is kind of like lasagne but with tortillas instead of pasta sheets.
Eilen oli taas vähän sellainen hullu kokkauspäivä.. tein lihamurekkeen ja juustoisen perunpaistoksen, mutta myös tämän uuden reseptin, eli liha tortilla kasa.. haha, jopas on taas hauska nimi :). Söin tätä lounaaksi tänään ja oli kyllä hyvää! Se on vähän niinkuin lasagne, mutta pastan sijasta käytetään tortilloja. nam. Kannattaa kokeilla!

Sunday, April 1, 2012

S3 - #20 Mexican Layer Dip

Mexican Layer Dip, pg.88

Wow!!! This was the most liked dip for today. Everyone loved it!!! I was surprised but really pleased. Happy, happy! On the bottom is a layer of refried beans mixed with salsa. Then avocado and taco seasoning. Then yoghurt and on the top some cheese, tomato and capsicum.
Vau!!! Tämä oli kyllä tämän päivän suosituin dippi. Kaikki tykkäsi tästä!! Olin tosi yllättynyt. Kiva, kiva! Pohjalla tässä on refried beans (mitä ne on suomeksi???) ja salsaa. Niiden päällä avokaado ja taco maustetta. Sitten jugurttia ja vielä sen päällä juustoraastetta, tomaattia ja paprikaa.