Sunday, June 17, 2012

S3 - #50 Creamy Pumpkin & Pinenut Sauce

Creamy pumpkin & pinenut sauce, pg.00

No no no no no! This dish just didn't turn out as it was supposed to. Maybe I used the wrong pumpkin, but I think I definitely didn't cook it long enough. sigh. Oh well, sometimes you just have a bad day in the kitchen...
Ei ei ei ei ei! Tästä ei tullut kyllä yhtään mitään. Käytin ehkä vääränlaista kurpitsaa, mutta en tainnut kypsentää sitä tarpeeksi kauan. huokaus. No, joskus vaan on huono päivä keittiössä...

S3 - #49 Chocolate Pudding

Chocolate pudding, pg.52

I got up a bit too early this morning and didn't quite know what to do.. so I whipped up a dessert. :) Lovely low fat chocolate pudding in little cup. I just had one and it was so lovely. I couldn't believe it tasted  so nice. Can't wait to eat another one!

Nousin tänään ylös ihan liian aikaisin enkä oikein tiennyt että mitä tekisin... joten tein sitten jälkkärin. Hih! Ihania suklaajälkkäreitä pikkukupeissa. Söin just yhden ja voi kun se oli hyvää! Haluttaisi kyllä heti syödä toinenkin... :)

Friday, June 15, 2012

S3 - #48 Chilli prawns

Chilli prawns, pg.31

I usually cook just sometime during the day and Paul heats it for himself when he comes home from work. I really would like to begin cooking more so that the food is ready just after he comes home. I just find it quite anxiety causing to try to time it right. eek! But tonight, I did it!  I picked something really quick, so it wasn't so stressful. I cooked chilli prawns and rice. It is just prawns, ginger, garlic, soy sauce, sweet chilli sauce as well as evaporated light milk+corn flour. I left out the onions... I don't dare to eat prawns yet, but Paul is happily munching these. grin.

Minä laitan yleensä ruuan ihan mihin aikaan sattuu ja Pauli sitten lämmittää itselleen lautasellisen kun tulee kotiin. Minua haluttaisi alkaa laittamaan ruokaa niin että se on valmiina kun Pauli tulee kotiin, mutta se on vähän ahdistavaa kun pitää niin ajoittaa oikein. Iiik! Mutta tänään ruoka oli odottamassa kun Pauli tuli kotiin. Valitsin sellaisen ruuan mikä oli nopea laitettava; chili katkarapuja ja riisiä. Siihen tuli vain katkarapuja, inkivääriä, valkosipulia, soijakastiketta, sweet chilli kastikettaja evaporated light milk sekä maissitärkkelysjauhoa. Jätin sipulin pois kun en jaksanut alkaa sitä kuorimaan ja silppuamaan. :)

Wednesday, June 13, 2012

A BIIIIIG pile of recipes!!!

I used to buy food magazines every week and have had this massive pile of them on the shelf. I decided it was time to do something with them... So, while watching tv, I started looking through all the magazines one by one and tore out the pages that had a recipe I would like to try. I took this photo when I thought I was finished.. but ended up finding another pile of magazine, so my pile of recipe pages is now even bigger! Woohoo!!! So.... one by one, I want to cook all the recipes. I am really quite excited about it. There is quite a variety of recipes... both cooking and baking! I promise to share all of these recipes as I cook them!

Pari vuotta sitten ostelin ruokalehtiä joka viikko ja niitä olikin kertynyt aikamoinen kasa keräämään pölyä. Päätin että nyt niille on tehtävä jotakin kun ei sitä kasaa enää jaksanut katsoa! No, sitten telkkaria katsellessa aloin käymään lehtiä läpi pikkuhiljaa.. ja revin irti aina ne sivut joilla oli joku ohje minkä haluaisin kokeilla. Otin tämän kuvan kun olin käynyt kaikki lehdet.. paitsi että sitten löysin lehtiä vielä uuden kasan, joten tämä reseptikasa on vieläkin isompi. Kääääk! Hihii! Mutta, yksi kerrallaan haluan kokata kaikki nämä reseptit. Kivaa!!! jeee!!!! Ja lupaan kirjoittaa tänne kaikki nämä ohjeet niin saa muutkin kokeilla. :)

skipping S3- #45, #46 and #47

I am allowed to skip 5% of the recipes from each book that I cook. In this book that means 5 recipes!
Going to skip 2 recipes now:
#45 - Oysters Kilpatrick
#46 - Oysters Mornay
#47 - Creamy Kidneys

S3 - #44 Chicken in Plum Sauce

Chicken in plum sauce, pg.34

I love eating chicken! Oh my, I sooo love eating chicken! Yum yum yum! I could happily eat it everyday. This was such a lovely quick chicken dish.. very delicious! Chicken, vegies and a bit of spices and plum sauce.
Oih, kana on niin hyvää! Sitä voisi kyllä syödä vaikka joka päivä. Nam nam nam! Tämä oli nopea ja herkullinen kanakastike. Kanaa, vihanneksia ja vähän mausteita ja luumukastiketta pullosta. Hyvää!

Monday, June 11, 2012

S3 - #43 Boscaiola Sauce

Boscaiola sauce, pg.48

Oh my, this was next on my list and far out, I was so scared of cooking it.. well, I was more scared of actually eating it. I have decided to really make an effort to learn to eat foods that I usually avoid. This sauce has a cup of onions (yuck!) and TWO cups of mushrooms (BIG MASSIVE YUCK!), so I was really not looking forward to it.  Texture in mushrooms makes me gag :(. I decided to chop the onion in really tiny pieces and fry it for a while. I chopped the mushrooms really small as well, so that I don't need to really bite them. I sat down to watch a tv show while eating, so that I don't have to concentrate on the food too much. It worked. And to my surprise, this sauce was absolutely delicious! I am now actually looking forward to having this for lunch tomorrow!!! Yippee! :)

Huh huh, tämä pastakastike oli seuraavana kokkauslistalla. Minua pelotti kamalasti... olen nimittäin päättänyt että nyt pitää opetella syömään sellaisia ruokia mitä aina tavallisesti vältellyt. Ainakin pitää kokeilla. Tähän kastikkeeseen tuli 2,5dl sipulia (yök!) ja 5dl sieniä (jätti YÖK!), joten en todellakaan ollut innokas sitä syömään. Päätin sitten että silppuan sipulit TOSI hienoiksi ja paistan niitä vielä vähän pitempään. Sienetkin leikkelin aika pieniksi palasiksi ettei minun tarvitsisi niitä pureskella. Vetäydyin sitten lautaseni kanssa telkkarin eteen, niin minun ei tarvinnut tuijotella lautasta.. oli helpompi alkaa sitä maistelemaan. Kastike oli aivan IHANA!!! Hui! No, enpä olisi kyllä uskonut. Nyt odotan innolla jo huomista, että saan sitten syödä tätä lounaaksi. Jippii!!!

Pistetäänpä ohjekin tähän:

Boscaiola kastike (4 annosta)

2dl pekonia (palasiksi leikattuna)
2,5dl sipulia (hienoksi silputtuna)
2,5dl paprikaa kuutioina
1tl valkosipulia
5dl sieniviipaleita
1rkl tomaattipyrettä
2tl kanaliemijauhetta
1/3tl chillijauhetta
1rkl maissijauhoa
375ml tölkki evaporated light milk (en muista että mitä se on suomeksi)

Paista pekonia kunnes se on vähän ruskistunut. Lisää sipuli, paprika ja valkosipuli ja paista 2 min. Lisää sienet ja paista vielä 2 min lisää. Lisää tomaattipyre, kanaliemijauhe ja chillijauhe. Sekoita maissijauho maidon kanssa ja lisää pannuun. Kiehauta.

Sunday, June 10, 2012

S3 - #42 Caramel Tarts

Caramel Tarts, pg.66

I am so far from being a pasty chef! Haha! I am super inexperienced with making and dealing with pastry and totally feel like crying when I try to make something. These caramel tarts were no exception. I probably should have put the dough in the fridge for a bit, but of course, I was just reading the recipe and it doesn't tell you to put it in the fridge. Grrr... I will remember next time. So, I didn't have the best time rolling the dough... it kept getting stuck to everything! The pasty bases had to be baked in the oven without the filling. I must say that my pastry cases didn't turn out looking too pretty... only these three looked the way they were meant to. Haha! But the filling is nice and they do taste pretty good! :)

Juu, minä olen kyllä kaukana huippuleipurista... hahaa! Minusta on ihan älyttömän vaikea tehdä tällaisia piirakkapohjia jne. Tuntuu että pääsee itku kun yritän niitä vääntää, mutta ei auta kuin vain jatkaa yrittämistä. Näiden kinuskipiirakoiden tekeminen oli kyllä vähän niinkuin painajaismaista. voih. Ensi kerralla kyllä yritän muistaa laittaa taikinan vähäksi aikaa jääkaappiin vaikka ohje ei käskekään. Nyt taikina nimittäin tarttui joka paikkaan. huokaus. Ja minun piirakkapohjista tuli tosi rumia. Vain nämä kolme olivat sellaisia kuin pitikin. Kääk! No, täyte oli hyvää ja hyviltä maistuivat! :)

S3 - #41 Cheesy Spinach Dip

Cheesy Spinach Dip, pg.21

I made this warm cheesy spinach dip for Paul when came back from a walk. Cold day outside again. It was so easy to make... while I put the bread loaf (and the bits I had scooped out) in the oven, I made the actual dip. It was just milk, a bit of corn flour, two sachets of continental 4-cheese-sauce and of course, spinach. That's it! Paul ate it hot, but you can eat it cold as well. He said it was really lovely.

Tein tämän juustoisen pinaattidipin Paulille kun se tuli kävelyltä. Tänään on kyllä taas vähän kylmä ja harmaa päivä. Tämä oli tosi helppo tehdä. Sillä aikaa kun tuo leipä (ja ne siitä leikatut palaset) olivat uunissa, minä tein itse dipin. Dippiin tuli maitoa, maissijauhoa, pari pussia 4 juuston kastiketta ja tietenkin pinaattia. Pauli söi tätä lämpimänä, mutta tämän voisi syödä kylmänäkin. Hyvin maistui. :)

Saturday, June 9, 2012

S3 - #40 Big Breakfast

Big breakfast, pg.11

Paul was very happy to get up this morning as I had promised to cook for him the 'big breakfast' from book 3. It certainly didn't take long for him to finish the lot. *smile*
Pauli heräsi iloisena tänä aamuna koska minä olin luvannut tehdä 'ison aamiaisen' tästä kolmoskirjasta (se kun oli seuraavana listalla). Eipä kyllä mennyt pitkään kun lautanen oli jo tyhjänä. hih.

Friday, June 8, 2012

S3 - #37 Beetroot in Sour Cream, #38 Cauliflower au Gratin and #39 Chicken Burgers

Beetroot in sour cream, pg.24
Cauliflower au gratin, pg.24
Chicken burgers, pg.33

Happy cooking day! :) Ended up making three different  dishes. The beetroot in sour cream was the next one in the alphabetical list, but of course, I had to cook something else as well to make a full meal. :)  This was the first time I ever cooked with raw beetroot! eeek! :) The 'sour cream' was actually well whipped cottage cheese with some lemon juice. Delicious!
Kiva kokkailupäivä! :) Tekaisin taas kolme eri ohjetta. Hihii! Punajuuri oli seuraavana minun aakkosjärjestyslistalla, mutta pitihän sen kaveriksi sitten tehdä jotakin muutakin. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kokkasin punajuurta. Jippii! Eihän se ollut ollenkaan vaikeaa. 

Cauliflower gratin was quite as big a success. For some reason the sauce just didn't thicken! I wonder if there was too much milk in the sauce or maybe I didn't whish the flour properly.. hmm... Cauliflower was nice anyway.
Kukkakaaligratiini ei kyllä ihan onnistunut. Jostakin syystä kastike ei oikein paksuuntunut.. Olikohan kastikkeessa liikaa maitoa...Hmm... No, ihan hyvää se silti oli.

Chicken  burgers were soooooooooooooo good!!! Oh my.. yummy! I did burn the first two a bit... oops.. but the rest turned out beautiful. I put them in a burger bun with some mayonnaise, lettuce and sweet chilli sauce. Amazing!
Kanahampurilaiset oli ihan mielettömän hyviä!!!  NAM! Parista ensimmäisestä tuli kyllä vähän mustia. hups.  Mutta lopuista tuli ihania. Laitoin ne sämpylän väliin majoneesin, salaatin ja sweet chilli kastikkeen kanssa. Mahtavia!


Tuesday, June 5, 2012

S3 - #36 Beef Stew with Parsley Dumplings

Beef stew with parsley dumplings, pg.45

Eeeek! This was a bit scary for me to cook as I had never done dumplings before. Of course, they are really nothing but balls of dough, but when you haven't done them before, they seem scary. :) I was so sure that this food would be awful and unedible, but Paul loved it... as usual. Haha! I couldn't believe it! But of course, I was very pleased. It always makes me so happy when I cook beef for Paul as he doesn't get it too often... What can I say.. I love chicken! :)

Iiiiiiiiiik! Hui kun tämä oli pelottava kokattava kun en ollut ikinä ennen tehnyt noita taikinamykyjä. Eipä ne kyllä sitten olleet sen kummempia kuin taikinamöykkyjä.. höh... :)  Minä olin kyllä ihan varma että tästä ruuasta ei tule yhtään mitään eikä Pauli saata syödä sitä, mutta toisin kävi.. Pauli tykkäsi hirmuisesti. +hihittelee+. Jopas tuli minullekin hyvä mieli. On niin kiva laittaa Paulille liharuokaa aina välillä... kun minä se niin tykkään kanasta. :)

S3 - #35 Beef in Black Bean Sauce

Beef in black bean sauce, pg. 43

I am nearly finished with school work for this semester, so I am eager to get back to cooking lots. grin.  I took a day off today and cooked two beef dishes!!! Yes, Paul was very happy. :) I also whipped up a batch of caramel muffins as well as white chocolate muffins.
Anyway, this dish is beef in black bean sauce. Nice and quick to make! I froze it all for Paul's lunches and dinners. :)

Kaikki tämän lukukauden koulujutut on pian tehty, joten ehkä pian tulee taas laiteltua ruokaakin vähän enemmän. Jippii! Tänään pidin taas vapaapäivän ja päätin tekaista pari liharuokaa Paulille. Juu, kovasti oli ukko iloinen. Hih! Tein myös kinuskimuffinsseja ja valkosuklaamuffinsseja. Nam!
Kuvan ruoka on siis naudanlihaa mustapapukastikkeessa (hahaa.. loistavasti käännetty. hihii). Helppo ja nopea tehdä.. niinkuin lähes kaikki näiden kirjojen ohjeet. Just sopivia minulle! Nakkasin ruuan pusseissa pakastimeen, niin Pauli saa napata niitä mukaansa työlounaiksi. :)

K on niinkuin kesäkeitto

Tässä vielä äidin K-ohje. Oiiiiiiiiih!!!! Äiti oli tehnyt minun herkkuruokaa eli kesäkeittoa. Oih! Se on niin ihanaa. nam nam nam nam nam! Nyt kyllä niin haluttaisi tehdä tätä. NAAAAAAAM! Äiti laittoi tällaiset keitto-ohjeet: 2dl vettä, jossa kypsennetään pussillinen sekavihanneksia. Lisätään n. 5 dl maitoa. Suurustetaan vehnäjauhoilla. Maustetaan suolalla.