Thursday, August 23, 2012

Melting moments / Chicken & Vegetable Pasties

Stressaaminen se vaan jatkuu ja sehän tarkoittaa vain lisää leipomista. Satuin näkemään ohjeen näille Melting Moments pikkuleiville ja päätin kokeilla. Taikinaan taisi tulla vähän liikaa jauhoja.. minun pikkuleivistä ei todellakaan tullut kaunita, mutta kyllähän ne ukolle maistui. Hihii! :)

I seem to be just continuing being incredibly anxious and that of course, means more baking. I happened to see a recipe for these Melting Moments and thought I'd give them a go. I think the recipe asked for too much flour.. hmm... my biscuits certainly aren't the prettiest, but Paul did love the taste. smile.

---------------------------
For dinner I made these chicken and vegetable pasties. A while ago I bought 'The AWW cooking school for kids'-cookbook. The recipes are really nice and easy enough! This was actually the first thing I managed to make from it. Success! Filling was chicken, vegetables, sour cream, garlic and dijon mustard. Yum! But the calories.. oh my.. I wish I had read that first. LOL. ouch.

Ruuaksi tein sitten näitä kana ja vihannes pasteijoita. Nämä oli sellaisia puolen lautasellisen kokoisia. Hihii. Ostin jokin aika sitten sellaisen lasten keittokirjan. Aivan ihania ohjeita ja tarpeeksi helppoja minullekin. Tämä oli itse asiassa ensimmäinen ohje minkä tein siitä kirjasta. Hyvin onnistui! Täytteessä on kanaa, vihanneksia, hapankermaa, valkosipulia ja dijon sinappia. Nam! Mutta oih, kunpa olisin katsonut kaloreiden määrän ensin... huokaus...

Tuesday, August 21, 2012

Pineapple Slice

Eilen minua ahdisti kamalasti, joten oli ihan pakko vähän leipoa. Tulee aina parempi olo kun leivon! Olin printannut näiden ananaspalojen ohjeen pari viikkoa sitten, mutta en silloin saanut tehtyä niitä. Nyt oli sitten just sopiva aika. :) Ensin piti tehdä pohja johon tuli kookosta, corn flakeseja jne. Se paistettiin uunissa ja sitten jäähdytettiin. Sillä aikaa tein ananasmurska-sitruunahyytelön mikä meni jääkaappiin hyytymään. Sitten vatkasin kupillisen kylmää evaporated light maitoa vaahdoksi ja lisäsin siihen sen hyytelön.  Se sekoitus meni sitten pohjan päälle ja jääkaappiin. Voi miten herkullinen täyte. Oih! Se oli niin kevyt.. kuin poutapilvi! Nam!

I felt really anxious yesterday, so I had to bake a bit. I feel so much better when I bake! I had printed this pineapple slice recipe a couple of weeks ago, but didn't get round to making it until now. First I made the base, which has desiccated coconut, corn flakes etc. I put it in the oven and then left it to cool. While it was cooling, I whipped together the crushed pineapple-lemon jelly filling and put it in the fridge to set. I used the electric mixer to whip the chilled evaporated light milk and added it into the jelly. Then I poured the filling on top of the base and put it in the fridge to set. That topping is AMAZING!!! It is so light and fluffy... like a cloud! Yum!!!

Raspberry sherbet

Pitääpä laittaa tänne kuva parhaasta jätskistä minkä olen tähän mennessä tehnyt jäätelökoneella. Vadelmasorbetti. Oli kyllä niin mielettömän hyvää!!! Tätä on tehtävä uudelleen! Nam!
I just had to put this photo here. I used the ice cream maker to make this amazing raspberry sherbet the other day. Oh my, it is AMAZING!!! I must make this again! Yum!

(sorry about the bad photo.. took it with my camera)

Thursday, August 16, 2012

Q niinkuin Quiche Lorraine

Ei voi olla totta että äitikin teki jo Q-ohjeen!!!  Kotikokki.net-sivuilta oli löytynyt tämä Quiche Lorraine. Käy kyllä kateeksi tuo ihanan ruskettunut pinta, kun meidän uunissa ei meinaa saada väriä mihinkään. huokaus. Äiti kyllä sanoi että se on siksi niin tumma, kun piti pitää uunissa pitempään koska pohja ei meinannut kypsyä.
I can't believe that my mom has already made her q-recipe, too! She had found this recipe for quiche Lorraine online. I am so envious of that beautifully browned top as our oven is so bad that I really struggle with getting any colour on things. sigh. My mom said though that it is so dark as she had to keep it in the oven longer as the base just didn't seem to cook.

Wednesday, August 15, 2012

far out!

I just haven't been updating my blog at all... sigh... I have been cooking and baking, but mainly just things that I have already made before or they have been for the a-z challenge. I hope to get back to trying some more new recipes soon, so that I can some photos here!!! eeeeek!
No eipä ole tullut laitettua blogiin oikein mitään viime aikoina. Olen kyllä laittanut ruokaa ja leiponut mutta olen enimmäkseen käyttänyt ohjeita mitkä olen tehnyt aikaisemminkin tai sitten ne ruuat ovat olleet a-z haastetta varten. Ehkä kohta taas alan kokeilemaan uusia ohjeita. :)

I did make this strawberry pie today... using this recipe, but of course, replacing blueberries with strawberries. Unreal! Super yummy!
Tekaisin tänään tämän mansikkapiirakan. Tein sen samalla reseptillä kuin tämän mustikkapiirakan. Aivan liian ihanaa!!!


The ice cream maker certainly has been used a few times already! I have made vanilla ice cream, lemon sorbet, tropical (pineapple+orange) sorbet, chocolate sorbet and lime sorbet. Keen to keep making more more more!
Jätskikone on ollut käytössä jo monta kertaa! jee!!! Olen tehnyt vaniljajäätelöä ja monenlaisia sorbetteja (sitruuna/lime/trooppinen (ananas ja appelsiini)/suklaa). Minulla on iso kasa ohjeita odottamassa. hihii! Jee.

Sunday, August 5, 2012

O... niinkuin omenakierre

Hyvä äiti!!!! Nyt on välistä jäänyt O-reseptikin tehty. Mahtavaa! Tämä omenakierre resepti oli löytynyt Kaarina Roinisen kirjasta Parhaat kotileivonnaiset. Hyvältä näyttää!

Thursday, August 2, 2012

P... niinkuin Pavlova


Äidin ensimmäinen Pavlova!!!! Iiiiiiiiik! Voi, miten upea se on! Kertakaikkiaan mahtavannäköinen. Pitäisiköhän itsekin pyöräyttää Pavlova tänään. Minä en ole kyllä saanut tehtyä yhtään mitään nyt, koska olen niin olympialaisten lumoissa... istun sohvalla katsomassa olympialaisia koko yön ja sitten nukun päivät. No, pitää jossakin välissä tekaista joku P-ohje!